والد خوک صفت

pig parent

در این مقاله قصد داریم به بررسی یکی از اصطلاحات جالب در حوزه تحلیل رفتار متقابل با عنوان والد خوک صفت بپردازیم.

همان طور که می‌دانید ، حالت والدی حالتی از شخصیت است که ما مانند یکی از عناصر والدی و یا جانشینان آنها فکر ، احساس و رفتار می‌کنیم . ما در حالت والدی مانند یک دستگاه ضبط جملات ، قضاوت ها ، تعصبات ، رفتار ها و واکنش ها را الگو برداری می‌کنیم. این الگو ها در بزرگسالی یا کودکی فعال می‌شوند و ممکن است ما آنها را مانند صداهایی در سر خود بشنویم. این الگو ها و دستورات والدی بسته به اینکه به کدام قسمت از تقسیمات حالت والدی بر می‌گردند، می‌توانند خوب یا بد باشند. حالت والدی به دو بخش والد کنترل کننده و مستبد و والد مهربان و تغذیه کننده تقسیم می‌شود که هر کدام دو بخش مثبت و منفی دارند.

والد خوک صفت

والد مستبد منفی : ما در قسمت منفی والد مستبد زورآزمایی ،انتقاد و خشونت را تجربه می‌کنیم. این حالت از والد اغلب زورگو و لجباز است. این حالت شخصیتی در ما با صداهای والدین انتقادی به ‌عنوان من خشن، خودگویی منفی، سرزنش گری ، عزت نفس پایین یا انتظارات فاجعه‌آمیز از خودمان شناخته می‌شوند. در TA، قسمت منفی والد مستبد با عناوینی مثل والد انتقادگر، والد سرکوبگر، جادوگر، یا والد خوک صفت شناخته می‌شود.

انیمیشن گیسوکمند، به راپونزل در برج فکر کنید که توسط جادوگر زندانی شده بود و جنگلی پر از خار از برج محافظت می‌کرد و شاهزاده خانم مجبور بود در اتاقی محبوس بماند و پارچه‌های طلایی ببافد. در واقع راپونزل نماد کودک ما و جادوگر نماد والد مستبد است .والد خوک صفت

والد مستبد باعث می‌شود که ما احساس خوبی نداشته باشیم. ما را مجبور به انجام کارهایی می‌کند که نمی‌خواهیم انجام دهیم. هدف اصلی والد خوک صفت کنترل کودک از طریق جلوگیری از ایجاد احساس خوب نسبت به خودش است .

والد خوک صفت با آنچه کودک طبیعی می‌خواهد مخالف است. او میگوید : «تو بد، احمق، زشت، دیوانه و بیمار هستی؛ به طور خلاصه،تو محکوم به فنا هستی چون تو خوب نیستی» اگر کودک از او طلب محبت و دوست داشتن کند، او می‌گوید: «تو لیاقتش را نداری.»  اگر کودک بخواهد به او محبت کند و والد رادوست داشته باشد ، او می‌گوید: « نیازی ندارم و محبتت را نمی‌پذیرم».  اگر کودک از چیزی عصبانی باشد، والد خوک صفت می‌گوید: «عصبانی بودن بهترین و تنها کاری است که می‌توانی انجام دهی زیرا تو تنبل و ناتوان هستی» اگر کودک دیدگاهی برخلاف دیدگاه های قدیمی‌ داشته باشد، او می‌گوید: «تو احمق و دیوانه هستی که اینطور فکر می‌کنی از رسوم معمول را پیروی کن »

والد مستبد دشمن کودک است

حالت سازگار را در کودک فعال می‌کند. با بیدار کردن احساس گناه، ترس و شرم در کودک به او آسیب می‌زند. والد این کار را با ترساندن کودک ،به طور آگاهانه یا ناآگاهانه با القا ی این تفکر انجام می‌دهد که بقا ی واقعی یا احساسی کودک در خطر است و بقایش تنها به او و اطاعت از او وابسته است. والد مستبد  اغلب هدف مثبت و محبت آمیز ندارد، زیرا به عنوان یک مانع رشد و توسعه شناخته می‌شود.  مشکل والد مستبد این است که او از نظر رشد فقط کمی ‌بزرگتر از کودک است و منابع خوبی برای مراقبت از خود و کودک ندارد.

برای مبارزه با این والدین خوک خود ابتدا باید مشکلاتمان را شناسایی کنیم و با توجه به آگاهی که به والد خوک صفت داریم به چگونگی این مشکلات آگاه باشیم .همچنین ما باید یاد بگیریم ، شخصیت های دیگر خود بخصوص کودک طبیعی خود را پرورش و رشد دهیم.

 

چرا این والد را به خوک تشبیه میکنیم؟

برای فهمیدن این مطلب بهتر از دیدگاه نماد شناسی موضوع را بررسی کنیم.

خوک روانشناسی یونگ

از دیدگاه یونگ خوک در نا خود آگاه انسان نمادی از آلودگی، حرص، لجاجت یا خودخواهی است. همچنین خوک بیانگر شکم پرستی، ناز و نعمت و افراط و مرد سالاری است .

خوک فرهنگ بومی‌آمریکا

در فرهنگ بومیان آمریکا، خوک نماد فراوانی و ثروت اندوزی است. شاید به همین دلیل قلک کودکان آمریکایی به شکل خوک صورتی است. برخی از بومیان آمریکا، خوک را نماد حرص، پرخوری و خودپرستی می‌دانند.

فرهنگ سلتیک

گراز و خوک در فرهنگ سلتیک معانی مشابهی دارند: هر دو نماد قدرت، ثروت و زایش هستند. در بسیاری از نمادهای سلتیک، موهای گراز نماد اقتدار هستند. در افسانه شاه آرتور ، او مجبور شد با یک گراز با موهای نقره ای و طلایی رو به رو شود. این دو رنگ از اصلی ترین رنگ هایی است که همیشه با سلطنت همراه است و عبور از آنها عبور از چهار چوب ها و زورآزمایی با سلطنت بود.

خوک فرهنگ آفریقایی

در قدیم اهلی کردن خوک در بسیاری از جوامع آفریقایی رایج بود و از آن ها برای تامین گوشت خود استفاده می‌کردند. برده داری و ظلم از دیگر جنبه های مرتبط با خوک در این فرهنگ است. با شروع قرن پانزدهم، و شروع برده داری در آفریقا، آفریقایی هایی که برای کار اسیر شدند ،اغلب در کنار خوک ها اسکان داده می‌شدند. برده‌داران خوشمزه‌ترین قسمت‌های گوشت خوک را می‌خورند در حالی که برده‌ها مجبور می‌شدند قسمت‌های نامطلوب را بخورند. در نتیجه خوک در آفریقا به نماد ظلم و ستم تبدیل شد.

بودیسم

در بودیسم، خوک نشان دهنده حماقت و نادانی است. چرخ وجودی در بودیسم دارای یک خوک سیاه است. در فلسفه بودایی، این چرخ نمایانگر سه تفکر«خیالات، امیال و اندیشه » در انسان است.

با مقایسه خصوصیات مشترک والد مستبد و نمادشناسی خوک می‌توان دلیل این نام گذاری را فهمید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *